![]() |
Erikoinen pääsiäiskakku |
Lyhykäisyydessään kakku valmistui seuraavasti:
- Tee normaali murotaikinapohja
- Keitä riisipuuroa (jätä hieman raa'aksi) ja mausta puuro sokerilla ja vaniljasokerilla
- Lisää jäähtyneeseen puuroon kaksi keltuaista ja kaksi kovaksi vatkattua valkuaista
- Levitä murotaikina piirasvuokaan ja levitä päälle rusinoita
- Kaada puuroseos vuokaan
- Paista 175 asteessa kunnes piirakka on kauniin ruskea
Kakku maistuu lähinnä vaniljasokerilla maustetulta riisipuurolta :) Sille voisi antaa hieman lisäpotkua tarjoilemalla sen vaikkapa vadelma- tai persikkakastikkeen kanssa.
Hei.
VastaaPoistaKuulostaa oudolta,empä ole ennentörmännyt riisikakkuun,.onkohan resetpi hyvin vanha?
Minun veikkaukseni on, että resepti olisi ulkomaista alkuperää. Tätä tukee myös reseptissä mainitut keltaiset rusinat, jotka eivät meillä ole niin yleisiä. Monissa paikoin ympäri maailmaa riisipuuroa ei syödä suolaisena ruokana kuten meillä, vaan sokerilla ja ties millä maustettuna makeana jälkiruokana. Olisiko siitä siirtynyt sitten piirakan täytteeksi?
PoistaJoskus tainnut reseptiin törmätä. Mielenkiintoinen
VastaaPoistaKuulostaa mielenkiintoisalta, menee kokeiluun.....italialaisiin resepteihin olen törmännyt, mutta syönyt vain kahviloissa. Ne ovat olleet tosi hyviä.
VastaaPoistanami-hiiri
Moi.
VastaaPoistatuota piirakkaa vois kyllä kokeilla.Ainakin erilainen kahvileipä.Hyvää Naistenpäivää .
Ihanan mielenkiintoinen!!! Kokeiluun menee!
VastaaPoistaKuulostaa erikoiselta,mutta tykkään siitä riisipuurokermajälkkärisotkusta..tätäkin siis varmasti nautinnolla söisin:)
VastaaPoista