keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Vaniljainen marjakerros


Myös tämän herkun ohje on peräisin salaiselta leivontaystävältäni. Pieniä muutoksia tein taas ohjeeseen, mutta olipa hyvää! Ja niinkuin Mies totesi, eihän tässä ole mitään epäterveellistäkään :)


Vaniljainen marjakerros
(kaksi todella isoa annosta)

2-4 dl pakastettuja (sulatettuja) marjoja tai tuoreista hedelmistä leikattuja pieniä kuutioita
(minä käytin kaksi desiä pakastemustikoita ja kaksi persikan puolikasta purkista)
2 dl kaurahiutaleita
(minä korvasin puolet kaurahiutaleista auringonkukan ja kurpisansiemenillä)
1 vaniljatanko halkaistuna
1 rkl hunajaa
(minä laitoin kaksi)
2 rkl oliiviöljyä
(minä käytin avokadoöljyä)
1-1,5 dl tanakaksi vatkattua kermaa
suklaasokeria maun mukaan

Paahda kaurahiutaleita (ja siemeniä) kuivalla lämpimällä pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta pannu pois levyltä.
Kaavi vaniljatangon puolikkaasta siemenet ja laita hiutaleiden sekaan. Lisää joukkoon myös hunaja ja öljy. Sekoita kunnolla ja anna jäähtyä.
Mausta puolet kermavaahdosta vaniljatangon siemenillä ja toinen suklaasokerilla.
Kokoa annos kerroksittain laseihin ja tarjoile heti.


Minulla ei ole oliiviöljyä, joten korvasin sen tosiaan avokadoöljyllä. Seuraavalla kerralla laitan ihan suosiolla voita :) Kokosin annokset lautasille, kun ajattelin, että on kiva saada maistaa makuja vähän erikseenkin. Seuraavalla kerralla lisäisin hiutaleisiin hieman kanelia, se toimisi mustikoiden kanssa hyvin. Myös joko mustikoiden tai persikan vaihtaminen tuoreisiin vadelmiin voisi nostaa koko annoksen ihan uusiin ulottuvuuksiin. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ohje! Tästä tuli kaksi varsin isoa annosta, mikä ei tällä kertaa häirinnyt,kun söimme tätä iltapalaksi, mutta jälkiruoaksi riittäisi varmasti vähän vähemmänkin.


5 kommenttia:

  1. Moi.
    Näyttää sellaselta pieneltä täytekakulta.tai kukalta,tuo on varmasti kiva syödä.

    VastaaPoista
  2. Kivasti tehty lautaselle annos ja kuulostaa/näyttää herkulta =)

    VastaaPoista
  3. Ihanaa, kun kokeilit! Kiitos!
    Terkuin
    n-h
    http://nami-hiiri@bluewin.ch

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kivasta ohjeesta, oikein odotan kesää, että tätä voi tehdä tuoreista marjoista :)

      Poista