tiistai 21. kesäkuuta 2016

Lime-mansikkakakku


Salaisen leivontaystävän kesäkuun paketissa oli myös lime-mansikkakakun ohje. Meillä oli viime viikonloppuna pienet juhlat (piti olla puutarhajuhlat, mutta siirtyivät kaatosateen takia sisätiloihin) ja ajattelin, että tuollainen raikas ja kesäinen kakku sopisi hyvin grilliruoan jälkiruoaksi.


Koska vieraiden määrästä ei ollut täyttä varmuutta, päätin tehdä kakkua 1,5 kertaisen annoksen. Tein siis yhden ison kakun (ohjeen mukaiseen vuokaan) ja toisen pienemmän pieneen irtopohjavuokaan. Kakusta tuli juuri sellaista kuin ajattelinkin, suklainen pohja toi siihen täyteläisyyttä, mansikat ja lime raikkautta ja koska kakkuun ei tullut tuorejuustoa, tuli siitä perinteistä juustokakkua hieman kevyempi rakenteeltaan. Suosittelen vaikka juhannuksen kahvipöytään!

Kakun ohje löytyy täältä. Ohjeesta poikkesin sen verran, että laitoin pohjataikinan nesteeksi kermaa (tein pohjan jo edellisenä iltana, joten minulla ei ollut vielä sitä mansikoiden sulamisnestettä) ja vähensin hieman sokerin määrää. Kakku muuten säilyy jääkaapissa hyvänä useamman päivän.

 
 

7 kommenttia:

 1. Oi ihanuus...olisi juuri kahvitauon paikka !
  n-h
  http://originaalisly.vuodatus.net

  VastaaPoista
 2. Nam nam. Ehkä kokeilen täytettä juhannukseksi =)

  VastaaPoista
 3. Tuo täyte varmaan toimis sellaisenkin keksi-rasva -pohjan päällä. Tai jos jättää liivatteet pois niin sen vois syödä ihan moussenakin :)

  VastaaPoista
 4. moi.
  Kokeiluun menee,voisko osan pakastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt täytyy myöntää, että enpä ole koskaan pakastanut liivatteella hyydytettyä kakkua. Jos se yleensä onnistuu, niin varmaan sitten tässäkin tapauksessa.

   Poista