tiistai 12. tammikuuta 2016

Maailman paras suklaakakku

Sain salaiselta leivontaystävältäni tammikuun paketin mukana suklaisen kahvikakun ohjeen. Maisteltuani kakkua nimesin sen uudelleen - ihan vaatimattomasti - maailman parhaaksi  suklaakakuksi. En muista koskaan maistaneeni näin hyvää suklaakakkua, se suorastaan suli suussa.

Maailman paras suklaakakku
Maailman paras suklaakakku
 (1 iso tai 2 pienempää)

80 g suklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
175 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
1 dl kermaa

Voitele ja jauhota yksi iso tai kaksi pienempää kakkuvuokaa. Laita kylmään odottamaan taikinaa.
Rouhi suklaa.
Yhdistä kuivat aineet (ei suklaata) ja sekoita kunnolla.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen samalla voimaakkasti sekoittaen.
Lisää kuiva-aineet ja kerma vuorotellen seokseen hämmentäen varovasti.
Sekoita vielä lopuksi suklaarouhe taikinan sekaan.
Täytä vuoasta / vuoista max 3/4 taikinalla ja paista 175 asteisen uunin alatasolla.
Kokeile kypsyyttä tikulla. Kakku on valmis, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Huomaa kuitenkin, että sulanut suklaa saattaa tarttua tikkuun vaikka kakku olisinkin kypsä.

Suuri vuoka on vanhaa kalustoa, keskikokoisen toi joulupukki ja pieni löytyi salaisen leivontaystävän tammikuun paketista.

Minä tein kakut noissa kahdessa pienemmässä vuoassa, taikina riitti niihin oikein hyvin.Ohjeessa oli annettu paistoajaksi isolle kakulle 30-45 minuuttia ja pienelle 20 minuuttia. Uuneissa on toki eroja, mutta nuo ajat eivät kyllä minun kakuilleni riittäneet. Onneksi tämä asia kuitenkin selviää helposti kakun kypsyyttä kokeilemalla.

Olen pohtinut miksi kakku oli niin tavattoman hyvää. Päädyin kahteen tekijään. Ensinnäkin käytin kakkuun joulun alla Tallinnasta ostamaani Marks & Spencerin tummaa appelsiinin kuorella maustettua suklaata. Koska tässä suklaassa ei ole paljon sokeria, ei kakusta tullut liian makeaa. Lisäksi tuo appelsiinin häivähdys tuo kakkuun upean lisämausteen. Toiseksi, onnistuin ottamaan kakun pois uunista juuri oikealla hetkellä eli siitä ei tullut liian kuiva, vaan sopivasti mehevä. Nam!


7 kommenttia:

  1. Hienosti onnistuneet kakut !
    Marks&Spencerin suklaa on sopivan tummaa leivontaan ja sen appelsiini antaa säväyksen !
    (...jos nyt lähtisin, moneltakohan olisin perillä ... )
    Terkuin SLY33 n-h

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin että saako Suomesta tuota suklaata vai onko niillä täällä vain vaatteita. Vai saako tästä hyvän syyn pistäytyä Tallinnassa :)

      Poista
    2. Saa sitä Suomestakin- ja kaikkea muutakin ihmeellistä ja ihanaa on kyseisen kaupan herkkuosastolla!

      Poista
  2. MOI .
    Näyttää erikoisen herkulliselta ja ehkä toi appelsiini suklaassa antaa siihen eksoottista makua,Täytynee kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköisiä kakkuja... =)

    VastaaPoista