sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Picnic-eväitä







Kauniin aurinkoisen lauantain kunniaksi päätettiin tehdä päiväretki kesämökille. Picnic-eväät kylmälaukkuun ja koirat autoon ja menoksi. Mökillä puhalteli mukava lempeä kesätuuli, joten muuten niin kovin kuuma päivä muuttui mainioksi kesäpäiväksi.

Eväskassiin päätyi mansikka-mozzarellasalaattia (salaisen leivontaystäväni lähettämällä ohjeella) ja mansikkakakkua. Mansikka-mozzarellasalaatin ohje löytyy täältä. Suosittelen erityisesti tuota kastiketta, sopisi mainiosti monen muunkin salaatin kanssa. Mansikkakakun ohje on kirjasta "Mansikka - hurmaavat reseptit", tätä kirjaa en yksinkertaisesti pystynyt kirjakaupassa vastustamaan, vaikka muuten olenkin nykyisin todella tarkka ostamieni keittokirjojen suhteen. Kirjassa on kyllä monta muutakin kokeilemisen arvoista reseptiä, joten ei se huono hankinta ollut :) Picnic-ateria täydennettiin kaupasta haetulla grillatulla broilerilla ja tuoreella patongilla ja hyvältä maistui raittiissa ulkoilmassa.

Mansikka-mozzarellasalaatti



Mansikkakakku
(16 palaa)

125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
n. 3,75 dl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
200 g valkoista suklaata
2 keltuaista
päälle mansikoita

Mansikkakakku
 Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Kun voi on vielä juuri ja juuri juoksevaa, sekoita voi, sokeri, kananmuna ja jauhot taikinaksi. Kääri taikina tuorekelmuun ja nosta 30 minuutiksi jääkaappiin.

Kuumenna kerma kattilassa. Paloittele suklaa ja anna sen sulaa kermaan (huom. riittää, että kerma on lämmintä, ei kiehuvaa!). Jäähdytä seos ja lisää keltuaiset.

Voitele irtopohjavuoka tai piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. (Vaihtoehtoisesti voit kaulita taikinasta levyn ja nostaa sen vuokaan.) 

Laita suklaaseos kakkupohjan päälle ja paista noin 25 minuuttia 180 asteen lämmössä. Huomaa, että täyte hyytyy lopulliseen muotoonsa vasta jäähtyessään. Jäähdytä kakku ja koristele mansikoilla. 


Minä tein kakun pienempään vuokaan ja laitoin siihen vain puolet täytteestä. Ylimääräisestä taikinasta tuli pohjat pieniin mansikka-kermaleivoksiin. Kotioloissa tarjoilisin myös tuon mansikkakakun kermavaahdon kanssa (tai koristelisin kermalla), mutta mäkkiolosuhteissa tämä ei ollut mahdollista. Hyvää kakku oli kyllä ilmankin ja itseasiassa tuo pohja ilman mansikoita on erittäin maukasta ihan sellaisenaankin.

Mansikka-kermaleivokset

2 kommenttia:

  1. Heippa.
    Näytää kesäisen raikkaalta salaatilta,patongin kanssa.Kakku taitaa olla vähän tuhdinpi,mutta herkullisen näköinen,samoin leivos.Ei jäisi lautaselle.

    VastaaPoista
  2. Mie oon varmaan sairas, mutta tuo salaatti sai kuolan valumaan pahiten... Ehkä se on vaan tämä aamupäivän hetki lounasta odotellessa. :)

    VastaaPoista