maanantai 5. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku numero 5: joulumuffinssit


Sain siskolta uuden tyllan pursottimeen ja päätin leipoa muffinsseja, että saa kokeilla tyllaa. Näin joulun alla muffinsseihinkin on tietysti kiva laittaa jouluisia makuja. Mutta kuten kuvista näkyy, tuon tyllan käyttöä täytyy vielä vähän harjoitella :)


Joulumuffinssit
(8-10 kpl)

0,5 dl fariinisokeria
1 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
100 g voita
100 g piparkakkurahkaa (Arla)
1 rkl konjakkia
2,75 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl piparkakkumaustetta

Sulata voi.
Vatkaa sokerit ja munat vaahdoksi. 
Lisää vaahtoon voi, rahka ja konjakki.
Sekoita leivinjauhe ja mausteet vehnäjauhoihin.
Lisää jauhot varovasti sekoittaen taikinaan.
Jaa taikina muffinssivuokiin (voit halutessasi laittaa vuoat muffinssipellin koloihin, näin ne pysyvät paremmin muodossa)
Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12-15 minuuttia.
Huom. paistoaika riippuu paljon muffinssien koosta ja käytettävistä vuoista. Varmista siis kypsyys hammastikulla kokeilemalla. Muffinssit ovat kypsiä, kun taikina ei enää tartu tikkuun.
Anna muffinssen jäähtyä kunnolla ennen kuorruttamista.

Kuorrute
   
50 g pehmeää voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria (tai enemmän jos haluaa oikein makean kuorrutteen)
kanelia
vaniljasokeria
sitruunamehua
koristeita  

Sekoita voi ja tuorejuusto vatkaimella sekaisin.
Lisää tomusokeri ja vatkaa seosta hetki voimakkaasti. Voit halutessasi lisätä sokerin määrää.
Mausta seos kanelilla, vaniljasokerilla ja sitruunamehulla.
Laita kuorrute jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Pursota kuorrutteesta kauniita ruusukkeita muffinssien päälle ja koristele haluamillasi koristeilla.

Jos pidät rusinoista, voit lisätä niitä pienen kourallisen taikinaan. Piparkakkurahkan sijaan voisi käyttää myös luumu-kanelirahkaa, jolloin piparkakkumausteen voisi korvata kanelilla.
Osa näistä muffinsseista on tehty paperisiin muffinssivuokiin (jotka oli aseteltu muffinssipellin koloihin), osan tein silikonisessa muffinssivuoassa ja näiden ympärille kietaisin foliota ennen kuorruttamista.


4 kommenttia:

  1. En ole omaani kerinnyt vielä kokeilemaan. Ehkä jouluksi voi tehdä kolmen suklaan muffinsseja ja harjoitella..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulin huhuja että netistä löytyis jotain videoita, jotka kertoo miten tuota pitäis käyttää

      Poista
  2. Moi.
    Ompas ne jouluisen näköisiä suklaiet tähdet koristeina.NAM..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koristelu on helppoa, kun kaupat on pullollaan erilaisia koristeita :) Näissäkin on käytetty ihan kaupan valmiita suklaatähtiä vaikka toki nekin voisi tehdä itse. Alimman kuvan muffinssissa on koristeena syötävää kultahilettä, jota sain joskus Salaiselta leivontaystävältä (Kiitos Nami-Hiirelle!)

      Poista