sunnuntai 27. elokuuta 2017

Raparperipiirakka

Helppo raparperipiirakka
Salainen leivontaystäväni lähetti minulle raparperipiirakan ohjeen. Tähän olikin kätevä käyttää kesän viimeiset raparperit tuolta pihamaalta. Helppoudessaan ja nopeudessaan tämä ohje vetää vertoja Äidin ihmeelliselle itämaiselle kakulle. Eikä kyllä makukaan jää yhtään kakkoseksi, joten voin suositella tätä ohjetta. Ja kun sokerin ja rasvan määräkin on piirakassa varsin kohtuullinen, niin tätähän voi melkein pitää terveysruokana verrattuna minun tyypillisiin ohjeisiini :)

Raparperin, mansikan ja fariinisokerin lyömätön liitto
Raparperipiirakka

1 kananmuna
1,5 dl sokeria
3 dl piimää
4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
2 rkl sulatettua voita
8 dl raparperinpaloja
1 dl fariinisokeria

Sekoita kaneli ja sooda jauhoihin.
Sekoita munat ja sokeri keskenään. Lisää seokseen piimä ja jauhoseos.
Lisää taikinaan lopuksi sulatettu rasva.
(Vältä taikinan turhaa vatkaamista.)
Kaada taikina voideltuun 28 cm vuokaan.
Ripottele raparperit ja fariinisokeri taikinan päälle.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Minä vähän sävelsin tuon ohjeen kanssa. Raparperia kun ei pihalta ihan noin paljon löytynyt (sitä oli noin 4 dl), niin sekoitin raparperinpaloihin tuon fariinisokerin lisäksi noin 0,5 dl tuoremansikkasurvosta antamaan lisämakua ja ripottelin sitten tämän seoksen pohjataikinan päälle.Raparperi, mansikkasose ja fariinisokeri muhivat uunissa lähes karamellimaiseksi kokonaisuudeksi, joten huono lisä tuo mansikka ei missään tapauksessa ollut. Sen sijaan raparperia olisi voinut olla hieman enemmän, koska pohkataikina kohosi aika paljon.

Kaunottaret raparperin vierestä

 

3 kommenttia:

  1. Hei.

    Ompas mehevän näköinen piirakka,vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.vielä noita raparperejä tuolla kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan, vaniljakastiketta loraus päälle tai pallo hyvää vaniljajäätelöä

      Poista