maanantai 15. helmikuuta 2016

Maukkaat jauhelihapihvit


Karpin jauhelihapihvit
Yksi vakio-ohjeistani on tämä herkullisten jauhelihapihvien ohje. Tässä ohje sellaisena kuin minä teen nämä pihvit, mutta ohjetta on toki helppo muunnella oman maun mukaan, lisäämällä mureketaikinaan vaikkapa valkosipulia tai chiliä.

Jauhelihapihvit

400-500 g jauhelihaa
1 iso sipuli
puoli pakettia pekonia
ruokaöljyä
100 g juustoraastetta
1 purkki smetanaa
1 tl suolaa
mustapippuria
(1 tl kurkumaa)
 
Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna hieman paistinpannua ja pilko pekoni pannulle. Anna pekonin paistua hetki, niin että siitä alkaa irrota rasvaa. Lisää sipuli pannulle. Anna paistua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes sipuli on kauniin läpikuultavaa.
Sekoita (jäähtynyt) sipuli-pekoniseos jauhelihan sekaan. Lisää loput aineet ja vaivaa hetki mureketaikinaa.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pihvejä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Paista pihvejä uunin keskitasolla 200 asteessa 20-30 minuuttia.


Jauheliha voi olla ihan mitä vaan, mistä tykkäät. Itse käytän välillä naudanjauhelihaa ja välillä sika-nautaa. Molemmista tulee hyvät pihvit. Suunnitelmissa olisi kokeilla joskus lammasta. Juustoraasteena pyrin itse käyttämään jotain melko voimakkaan makuista, esim. emmentalia. Kurkuma ei pahemmin maistu pihveissä, mutta se korostaa muita makuja ja antaa pihveille kauniin värin.



Pelliksi kannattaa valita sellainen, jossa on laidat, pihveistä nimittäin valuu paistettaessa melko paljon nestettä. Neste toimii hyvin kastikkeena, jos sellaista kaipaa. Itse syön pihvien kanssa usein kukkakaalipyrettä, mutta perunamuussi toimii myös mainiosti.

Karpin jauhelihapihvit ja kukkakaalipyrettä

1 kommentti:

  1. Heip.
    Erikoisempi ohje kuin mihin olen tottunut,esim pekoni ja juustoraaste sekä smetana,antavat varmaan erikoisen maun.Mutta ainahan pitää uusia makuja kokeilla.

    VastaaPoista