lauantai 20. helmikuuta 2016

Valkosuklaamuffinit mansikka-chilikastikkeella

Valkosuklaamuffini ja mansikka-chilikastiketta
Minä ja muffinit ei oikein koskaan olla oltu hyvä yhdistelmä. Minulla on kyllä iso laatikollinen erilaisia muffinivuokia ja pari muffinipeltiäkin kaapissa, ja joka paikassa toitotetaan, että muffinit ovat niin helppoja tehdä, mutta en ole vielä tähän mennessä onnistunut leipomaan mielestäni onnistuneita muffineja. En ennen kuin tänään :)

Salaisen leivontaystävän paketissa olleessa Herkkuleivonta-lehdessä oli valkosuklaamuffinien ohje. Kiinnostukseni herätti erityisesti mansikka-chilikastike, jonka kanssa muffinit oli ajatus tarjoilla. Makeat valkosuklaaleivonnaiset ja hieman hapan chilillä terästetty mansikkakastike voisi olla onnistuessaan loistava yhdistelmä, ajattelin.



Valkosuklaamuffinit mansikka-chilikastikkeella
10 kpl

100 g pehmeää voita
1 dl sokeria (alkup. 1,5)
2 munaa (olivat isoja)
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
0,5 dl maitoa (alkup. 1)
100g valkosuklaata

Kuorrutteeseen:
100 g valkosuklaata
100 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria (alkup. 3)

Mansikka-chilikastike:
2 dl mansikoita (anna sulaa, jos käytät pakastemansikoita)
1 rkl sokeria
hyppysellinen cayannepippuria

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää taikinaan.
Lisää maito ja rouhittu valkosuklaa.
Jaa taikina muffinivuokiin ja paista noin  20 minuuttia 175 asteessa.
Anna muffinien jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen lisäämistä.

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä mikroaaltouunissa tai vesihauteessa.
Vatkaa voita pari minuuttia, että se vaahtoutuu. 
Lisää tomusokeri voin sekaan useammassa erässä vatkaten välillä.
Sekoita jäähtynyt valkosuklaasula voi-sokeriseoksen joukkoon.
Laita kuorrutemassa pursottimeen ja koristele muffinit.
(Jos massa on kovin löysää, voit laittaa sen hetkeksi jääkaappiin, jossa se kovettuu.)

Kastiketta varten soseuta mansikat ja sokeri sauvasekoittimella.
Mausta kastike varovasti cayannepippurilla.


Muffinit eivät oikeastaan olisi voineet onnistua paremmin. Muffinien rakenne oli kerrankin sellainen kuin mielestäni kuuluukin ja maku oli kerrassaan herkullinen. Käytin sokeria sekä taikinaan että kuorrutteeseen vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa oli, joten muffineista ei tullut liian makeita. Cayanne-pippurin kanssa olin erittäin maltillinen, mutta silti mansikkakastikkeeseen tuli hieman potkua ja se toimi muffinien kanssa loistavasti. Tästä voi hyvin tulla yksi vakio-ohjeistani.



7 kommenttia:

  1. Moikka.
    Hyvän näköisiähän niistä on tullut.Shili antaa varmaan siihen oman vivahteensa makuun, niinku suklaissakin sitä on ja aivan syötäviä ne on ollu.

    VastaaPoista
  2. Ihanaa että onnistuit ja tuo kastike kuulostaa houkuttelevalta :P

    VastaaPoista
  3. Mulla taas tuntuu ettei mukaan muu onnistu niin varmasti kuin muffinssit. xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on se maailmankaikkeuden tasapaino,yksi sisko paistaa muffinit ja toinen pikkuleivät :)

      Poista
  4. :D ihania! Mansikka-chili kuulostaa eksoottiselta!

    VastaaPoista
  5. Komian näköisiä herkkuja olet tehnyt. Valkosuklaa ja mansikka juu, mutta chili joskus kokeiltava. Anne(npuuhat)

    VastaaPoista
  6. Mansikka-chilikastike kuulostaa yhtä aikaa hyvinhyvin epäilyttävältä, mutta kuitenkin mielenkiintoiselta... :D

    VastaaPoista