sunnuntai 28. elokuuta 2016

Vihreää lautasella

Selailin kampaajalla jotain naistenlehteä ja silmiini sattui pinaatti-hernekeiton ohje. Sitähän piti heti kokeilla. Vähän olin ennakkoluuloinen tuon yhdistelmän suhteen, mutta keitosta tulikin todella hyvää. Jos pidät kookosmaitopohjaisista thai-ruoista, niin suosittelen kokeilemaan tätä.

Pinaatti-hernekeitto
 Pinaatti-hernekeitto
(neljä annosta tai alkuruoaksi useammalle)

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl ruokaöljyä
400 g pakasteherneitä
150 tuoreita pinaatinlehtiä
400 ml kookosmaitoa
0,5 l vettä
suolaa ja pippuria
0,5 sitruunan mehu (tai maun mukaan)

Kuori ja hienonna sipulit. Kuulota sipulit öljyssä (kattilassa).
Lisää herneet kattilaan ja anna niiden sulaa.
Laita pinaatit, kookosmaito ja vesi kattilaan.
Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kiehua hetken.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Mausta makusi mukaan sitruunamehulla.

1 kommentti:

  1. Hei.
    Näyttääpä hyvältä.Luulisin että kaikki vihreä on myös terveellistä.Menee kokeiluun.

    VastaaPoista