perjantai 2. syyskuuta 2016

Kulutushaaste

Kiitos siskon ja ystäväni Helin, olen viime aikoina pohtinut aika paljon vaatteiden ostamista. Heli on puhunut kierrättämisestä ja siskon matkassa on tullut käytyä kirpputoreilla. Maailma on täynnä vaatteita. Uusia ja ennenkaikkea vanhoja. Yllättävän monet niistä vanhoista ovat täysin uudenveroisia, ihmiset vaan ovat halunneet luopua niistä, syystä tai toisesta.

Päätinkin haastaa itseni vuodeksi uusien vaatteiden ostolakkoon. Tarkoitus on siis, että en ennen syyskuun 2017 alkua osta uusia vaatteita kaupasta. Jos jotain tarvitsen, niin sen on löydyttävä käytettynä kipputoreilta tai second hand -kaupoista. Alusvaatteet, sukat ja kengät jäävät tämän haasteen ulkopuolelle. Tulen raportoimaan täällä blogissa haasteen etenemisestä.
Jo aiemmin kirpputoreilta löytyneitä kaunottaria
Jo aiemmin olin lukenut Marie Kondon kirjaa KonMari, jossa kerrotaan, kuinka päästä eroon ylimääräisen tavaran taakasta. Kirjassa on paljon hieman hassulta tuntuvaakin asiaa, mutta pääsanoma on varsin selkeä: eroon ylimääräisistä tavaroista. Päätin siis aloittaa haasteeni perehtymällä oman vaatehuoneen sisältöön ja laittamalla sieltä kiertoon itselleni tarpeettomat vaatteet.


Vaatehuoneen siivous tulikin kyllä tarpeeseen. Jotenkin en koskaan saanut valmiiksi kesävaatteiden esilleottoa ja talvivaatteiden laittamista syrjään, kaivelin vaan laatikoista tarpeellisia vaatteita ja lopputuloksena oli melkoinen kaaos. Vaatehuoneeseen ei mahtunut sisälle, joka paikka pursui tavaraa ja halutun vaatekappaleen löytäminen oli hankalaa.

Vaatehuone ennen ja jälkeen  
Ensimmäisessä vaiheessa tyhjensin kaikki korit ja kävin vaatteet huolella läpi. Seuraavana päivänä jatkoin hengariosaston kanssa. Lopputuloksena oli, että vaatehuoneesta poistui yksi iso muovikassillinen lumpputavaraa ja kolme isoa muovikassillista käyttökelpoista vaatetta. Jäljelle jääneet vaatteet löysivät paikkansa ja nyt vaatehuoneesta löytyy helposti mitä milloinkin tarvitsen. Lisäksi minä tiedän nyt mitä siellä on :)

Välitila

2 kommenttia:

 1. Moi.
  Mullakin on komero täynnä ,kun sais aikaiseksi ruveta niitä tutkimaan,niin varmaan vähenisi puolella.ja ne jotka ei mene kirpputorilla ,eikun kierrätys kontteihin.
  Sillä tavalla tulee tilaa liikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä hieno fiilis,kun sai ylimääräiset pois

   Poista