sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Suklaapulla



K-Ruoka -lehdessä 2/2017 oli suklaababkan ohje ja se kuulosti niin kiinnostavalta, että se pääsi kokeiluun. Tarvittavia aineita olikin sopivasti tullut tämän kierroksen salaisen leivontaystävän paketeissa ja sopivat kertakäyttövuoat jo aikaisemmalla sly-kierroksella. Jos pidät pullasta ja suklaasta, niin tämä leivonnainen saattaa olla sinun makuusi :)

Suklaababka

2,5 dl maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
0,5 rkl kardemummaa
0,5 tl suolaa
1 kananmuna
75 g voita
7-8 dl vehnäjauhoja

täytteeseen
 150 g tummaa leivontasuklaata (minä käytin sekoituksen kaapista löytyneitä jämiä ja helmikuun sly-paketin suklaata)
150 g voita
1,5 dl tomusokeria
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl kanelia

voiteluun
 kananmuna

Valmista aineksista pullataikina ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi, vähintään  puoli tuntia.
Valmista suklaatäyte taikinan kohotessa. Paloittele suklaa ja voi kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe voi-suklaaseokseen. Anna täytteen jäähtyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
Kaada taikina jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa siitä ilmakuplat pois ja kaulitse isoksi levyksi.
Levitä täyte levylle ja kääri levy tiukaksi rullaksi.
Leikkaa rulla veitsellä tai saksilla PITKITTÄIN kahtia. Kääri puolikkaat lomittain pullapitkoksi ja nosta voideltuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. HUOM. kannattaa leikata pitko keskeltä kahtia ja käyttää kahta vuokaa, ei mahdu yhteen.
Anna kohota noin puoli tuntia, voitele pinta kananmunalla ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia. 


2 kommenttia: