lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pasha


Karppiversio pashasta

Salaisen leivontaystäväni maaliskuun paketista löytyi kaikenlaista pashaan liittyvää, mm. mantelirouhetta, sukaatteja, kahvinsuodatin pashan valuttamiseen sekä tietysti ohje. Nyt täytyy myöntää, että en käyttänyt tuota ohjetta vaan tein oman versioni :) Koska olen tehnyt monesta muustakin ruoasta vähemmän hiilihydraatteja sisältäviä versioita, niin päätin kokeilla samaa myös pashan suhteen.






Karppipasha

100 g voita
0,75-1 dl karppisokeria (tai tavallista)
1 rkl vaniljasokeria (voi korvata vaniljauutteella, jos ei halua käyttää yhtään tavallista sokeria)
kananmuna
500 g maitorahkaa
2 dl kermaa
0,5-1 dl mantelirouhetta
2 rkl sitruunamehua
(0,25 dl sukaatteja)
(0,25 dl rusinoita)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeria vaahdoksi.
Lisää voi-sokerivaahdon sekaan kananmuna ja sekoita voimakkaasti.
Lisää seokseen maitorahka ja mausteet ja sekoita.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää myös se seokseen.
Vuoraa kaksi suurehkoa kahvinsuodatinta suodatinpusseilla (tai oikea pashamuotti sideharsolla) ja kaada pashaseos niihin.
Peitä pashat hyvin ja aseta jonkin sopivan astian päällä yöksi jääkaappiin.
(Neste valuu pashasta alla olevaan asiaan.)
Kumoa pashat seuraavana päivänä tarjoiluastiaan ja koristele haluamallasi tavalla.




Minä tein pashasta kaksi versiota, itselleni sellaisen, jossa on "sattumina" pelkästään mantelirouhetta ja miehelle toisen, jossa on myös rusinoita ja sukaatteja. Mitä näiden makuun tulee, niin ihan meni täydestä :) En sitten ollut muistanut uhrata ajatustakaan tuolle koristelupuolelle, joten näistä tuli siinä suhteessa hieman askeettisia. Koristeeksi sopisivat mainosti kiivin tai persikan siivut tai mandariinin lohkot.

Iloista pääsiäistä teille kaikille!


5 kommenttia:

  1. Hyvin näyttää onnistuneen =) En ole ikinä itse tehnyt saatika maistanut :O

    Ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen :) Pastan tekeminen on tosi helppoa ja se maistuu (jos rahkajutuista tykkää) mainiolta ihan sellaisenaan tai vaikka pullaviipaleen päällä

      Poista
  2. Ihanat kuvat ja hyvä idea jakaa hieman toisenlainen pashaohje muuten niin makeaan pääsiäiseen.
    Tuskin parisi siitä pahastuu, jos muuntelee ruokavalioon tai makuun kohdistuvia muutoksia. Teithän kuitenkin pashan, joka oli parisi reseptiehdotuksena Ü.
    ( Ehkä Redrose innostuu myös, minä ainakin kokeilen muunnostasi )
    Hyvää pääsiäisen jatkoa!
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin kaikki "normaalimakea" on alkanut maistua lähes äklömakealta kun on muutaman vuoden pyrkinyt syömään vähän vähemmän sokeria. Tuo karppisokeri on ihan hyvä keksintö tällaisiin tilanteisiin kun kuitenkin jotain makeutta tarvitaan. Perinteiset makeutusaineet kun maistuvat minusta pahalta

      Poista
  3. Moi.
    Hyvin on pasha pysyny kasassa.Kiva koiravauvan kuva pöydällä.

    VastaaPoista