torstai 3. maaliskuuta 2016

Valmistaudutaan pääsiäiseen, osa 1: pääsiäiskeksit

Pääsiäiskeksit
Juuri alkaneen maaliskuun ja lähestyvän pääsiäisen kunniaksi päätin aloittaa blogissani "pääsiäissarjan". Pääsiäisvalmistelut on hyvä aloittaa vaikka kekseillä, jotka pääsiäisen kunniaksi saavat tipujen, pupujen ja siilien muotoja.

Luin jostain, että keksien koristelu on tällä hetkellä suosittu harrastus maailmalla ja lopputulos lähentelee usein taidetta. Ihan niin hienoja ei minun kekseistäni sentään tullut, mutta onneksi jokainen voi tässä lajissa käyttää ihan omaa mielikuvitustaan.
Pääsiäispuput ovat lähteneet joukolla etsimään pääsäismunia

Pääsiäiskeksit
noin kaksi pellillistä

200 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl tomusokeria
2-4 tl vaniljasokeria
iso keltuainen

valkuainen
 strösseleitä, kookoshiutaleita, pieniä sokerikuulia tai muuta vastaavaa koristeluun

Pilko voi monitoimikoneen kulhoon.
Lisää jauhot.
Sekoita leikkuuterällä murumaiseksi seokseksi.
Lisää sokerit ja jatka sekoittamista hetki.
Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita nopeasti taikinaksi.
Jos taikina on edelleen "kuivaa" ja murumaista, voit lisätä 1-2 tl kylmää vettä.
Kääri taikina kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi
ja ota siitä keksejä mieleisilläsi muoteilla.
Siirrä keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille.
Sipaise kekseille hieman valkuaista ja koristele haluamallasi tavalla.
Paista 200 asteisessa uunissa noin 8-12 minuuttia keksien paksuudesta riippuen.
Keksit ovat valmiita, kun reunat alkavat hieman ruskettua.
 
Siilitkin ovat jo heränneet ihastelemaan kevään tuloa
Mitä tuohon koristeluun tulee, niin se yllätti minut, että kookoshiutaleet ruskistuivat uunissa. Makuun tällä ei kyllä onneksi ollut mitään vaikutusta. Strösselit, koristekuulat ja muut sokerikoristeen sen sijaan selvisivät uunista hyvinä.

  

1 kommentti:

  1. Moi.
    Kaikkea ihanaa pääsiäiseksi.voi ,voi, nyt tulee kiire leipomaan

    VastaaPoista