sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Siemennäkkäri

Rapeaa siemennäkkäriä
Tässä yksi luotto-ohjeistani, siemennäkkäri. Hyvää sellaisenaan, voin kanssa tai vaikkapa juuston ja tomaatin tai herkkumaksamakkaran ja maustekurkkujen kanssa. Säilyy hyvänä ainakin viikon (yleensä loppuu viimeistään tässä vaiheessa) paperipussiin pakattuna.





Siemennäkkäri
(iso pellillinen)

3 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1 dl Alku Sadonkorjuu -puurohiutaleita (siemeniä sisältäviä)
n. 1 tl suolaa
2 isoa kananmunaa

Seikoita kaikki ainekset huolellisesti keskenään. 
Levitä "taikina" leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Huom. kerroksesen tulee olla mahdollisimman ohut. Tämä annos mahtuu juuri ja juuri ison uunin pellille, jos käytössäsi on kapeampi uuni, jaa taikina suosiolla kahdelle pellille. Ei haittaa, jos näkkäriin jää pieniä reikiä sinne tänne.
Paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Anna jäähtyä ja taita sopiviksi paloiksi.




 Saat näkkäristä tarvittaessa gluteenittoman, kun käytät Alku-hiutaleiden sijaan puhtaita kaurahiutaleita. Jos käyttämäsi kananmunat ovat pieniä, laita niitä kolme. Tällöin voit lisätä taikinaan 1-2 rkl perunajauhoja.

2 kommenttia:

  1. Hei.
    Empä ole tiennyt,että siemenet pysyvät kasassa,ja niistä voi tehdä näkkileipää,siemenissä on varmaan paljon hyviä ja terveellisiä aineita,kananmuna varmaan pitää sen kasassa pellillä.Eikun kokeilemaan.

    VastaaPoista
  2. Kananmuna se taitaa tosiaan olla, joka tuon kasassa pitää. Ei kyllä tosin maistu yhtään kananmunalle.

    VastaaPoista