tiistai 19. huhtikuuta 2016

Lohta Piccata

Lohta piccata, lisäkkeenä keitetty riisi
Sain salaiselta leivontaystävältäni ohjeen, joka pohjautuu klassiseen italialaiseen ohjeeseen "Kanaa piccata". Tällä kertaa oli kyseessä kalaversio tuosta klassikosta. Hieman muuntelin ohjetta, tämä versio sen mukaan, miten minä kyseisen ruoan tein.

Lohta piccata

puoli kiloa lohifilettä (ruodotonta)
suolaa
öljyä / voita paistamiseen

Kastike
 1,5 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
1 rkl kapriksia
(suolaa)

Paista lohi pannulla rasvassa kypsäksi miedolla lämmöllä. (Aloita nahkapuoli alaspäin.)
Siirrä lohi syrjään pannulta, pidä lämpimänä.

Laita kastikeainekset pannulle, keitä kokoon noin 3 minuuttia.
Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Tarjoile lohi kastikkeen ja riisin tai perunoiden kanssa.


 Minä en oikein tykkää syödä lohen nahkaa, joten alkuperäisessä ohjeessa ollut leivittäminen tuntui vieraalta ja niinpä jätin sen pois ja paistoin lohen kuin yleensä muutenkin. Samasta syystä en laittanut lohta kastikkeeseen, vaan tarjoihin ne erikseen. Vasta myöhemmin tuli mieleen, että olisihan sen lohen nahan voinut tuossa vaiheessa ottaa pois ja sitten lisätä kalan kastikkeen sekaan. Taidanpa kokeilla seuraavalla kerralla samaa ohjetta, mutta sen alkuperäisen kanan kanssa :)


 

5 kommenttia:

  1. Olipa hauskaa, kun kokeilit ohjetta. Erittäin onnistuneet kuvat. Kiitoksella!
    Ohje on aika yksinkertainen ja maku kala/nkanan pääsee oikeuksiinsa.
    Terkuin
    n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikein osaa kuvitella miltä tuo kastike maistuisi kanan kanssa (leivitetäänköhän sekin kana vai paistetaanko ihan sellaisenaan?), mutta kalalle sopi hyvin

      Poista
    2. Kanafileet paistan ihan normaalisti italialaiseen tyyliin (en ole tykästynyt paikalliseen paneerausseokseen) Usein sitruuna on puuttunut kovassa kulutuksessa, niin appelsiinikastike on ollut oikein hyvä korvike. Kala on kuitenkin ollut mieluisampi makunautinto !
      n-h
      http://nami-hiiri.vuodatus.net

      Poista
  2. Moi.
    Kyllä näyttää hyvältä,syön mieluummin kalaa,kuin kanaa,ja tuota vois kokeilla perunan kanssa.

    VastaaPoista