Lohta piccata, lisäkkeenä keitetty riisi |
Lohta piccata
puoli kiloa lohifilettä (ruodotonta)
suolaa
öljyä / voita paistamiseen
Kastike
1,5 dl kuohukermaa
1 sitruunan mehu
1 rkl kapriksia
(suolaa)
Paista lohi pannulla rasvassa kypsäksi miedolla lämmöllä. (Aloita nahkapuoli alaspäin.)
Siirrä lohi syrjään pannulta, pidä lämpimänä.
Laita kastikeainekset pannulle, keitä kokoon noin 3 minuuttia.
Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Tarjoile lohi kastikkeen ja riisin tai perunoiden kanssa.
Minä en oikein tykkää syödä lohen nahkaa, joten alkuperäisessä ohjeessa ollut leivittäminen tuntui vieraalta ja niinpä jätin sen pois ja paistoin lohen kuin yleensä muutenkin. Samasta syystä en laittanut lohta kastikkeeseen, vaan tarjoihin ne erikseen. Vasta myöhemmin tuli mieleen, että olisihan sen lohen nahan voinut tuossa vaiheessa ottaa pois ja sitten lisätä kalan kastikkeen sekaan. Taidanpa kokeilla seuraavalla kerralla samaa ohjetta, mutta sen alkuperäisen kanan kanssa :)
Näyttää herkulliselta =)
VastaaPoistaOlipa hauskaa, kun kokeilit ohjetta. Erittäin onnistuneet kuvat. Kiitoksella!
VastaaPoistaOhje on aika yksinkertainen ja maku kala/nkanan pääsee oikeuksiinsa.
Terkuin
n-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net
En oikein osaa kuvitella miltä tuo kastike maistuisi kanan kanssa (leivitetäänköhän sekin kana vai paistetaanko ihan sellaisenaan?), mutta kalalle sopi hyvin
PoistaKanafileet paistan ihan normaalisti italialaiseen tyyliin (en ole tykästynyt paikalliseen paneerausseokseen) Usein sitruuna on puuttunut kovassa kulutuksessa, niin appelsiinikastike on ollut oikein hyvä korvike. Kala on kuitenkin ollut mieluisampi makunautinto !
Poistan-h
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Moi.
VastaaPoistaKyllä näyttää hyvältä,syön mieluummin kalaa,kuin kanaa,ja tuota vois kokeilla perunan kanssa.