sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Pääsiäisherkkuja


Salaisen leivontaystävän huhtikuun paketissa oli mukana pääsiäiskakun ohje. Paketti tuli niin lähellä pääsiäistä, että siihen tämä kakku ei ehtinyt, mutta leivoin kakun kun juhlistimme viikkoa myöhemmin koiranpentujen yksivuotissynttäreitä. Ajattelin jotenkin etukäteen, että kakku olisi hieman hankala tehdä, mutta loppujen lopuksi kaikki vaiheet olivat helppoja ja lopputulos oli maukas. Suosittelen lämpimästi tätä ohjetta ihan mihin juhlaan tahansa!

Ohje löytyy Maku-lehden sivuilta täältä. Mangotäytteeseen käytin purkillisen lasten mangososetta ja vadelmat paseerasin itse kotimaisista pakastevadelmista. Kakun päälle tein kermavaahtoa 3/4 ohjeen annoksesta, mutta muuten seurasin orjallisesti ohjetta.
Salaisen leivontaystävän helmikuun paketissa oli ystävänpäiväkeksien ohje Annin Uunista -blogista. Nämä keksit pääsivät pääsiäispöytään hieman muokattuina. Alkuperäinen ohje on täällä. Koska kaapistani ei löytynyt mansikka- eikä mitään muutakaan aromia, lorautin taikinaan hieman sitruslikööriä. Ihan toimiva ratkaisu sinänsä, mutta maku jäi varsin miedoksi, olettaisin, että tässä suhteessa tuo aromi toimisi paremmin. Pääsiäisen kunniaksi kuorrutin osan kekseistä keltaisella sokerimassalla.
Terveisiä Latviasta ja iloista vappua teille kaikille!

4 kommenttia:

 1. Moi.
  Sielläkö jo ollaan menossa,kakku näyttää hyvältä ,samoin keksit.onnea vaan 1 vuotiaille.ja hauskaa vappua.

  VastaaPoista
 2. Herkkuja =) KAunis pääsiäiskakku

  VastaaPoista
 3. Heipä hei! SLY-parisi kierrokselle 40 ilmoittautuu...

  VastaaPoista