sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskakku

Erikoinen pääsiäiskakku
Salaisen leivontaystävän maaliskuun paketissa on mukana pääsiäiskakun ohje. Ohje kuulosti hieman erikoiselta, joten pakkohan sitä oli testata :)

Lyhykäisyydessään kakku valmistui seuraavasti:
  • Tee normaali murotaikinapohja
  • Keitä riisipuuroa (jätä hieman raa'aksi) ja mausta puuro sokerilla ja vaniljasokerilla
  • Lisää jäähtyneeseen puuroon kaksi keltuaista ja kaksi kovaksi vatkattua valkuaista
  • Levitä murotaikina piirasvuokaan ja levitä päälle rusinoita
  • Kaada puuroseos vuokaan
  • Paista 175 asteessa kunnes piirakka on kauniin ruskea
  

Kakku maistuu lähinnä vaniljasokerilla maustetulta riisipuurolta :) Sille voisi antaa hieman lisäpotkua tarjoilemalla sen vaikkapa vadelma- tai persikkakastikkeen kanssa.

 

7 kommenttia:

  1. Hei.
    Kuulostaa oudolta,empä ole ennentörmännyt riisikakkuun,.onkohan resetpi hyvin vanha?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun veikkaukseni on, että resepti olisi ulkomaista alkuperää. Tätä tukee myös reseptissä mainitut keltaiset rusinat, jotka eivät meillä ole niin yleisiä. Monissa paikoin ympäri maailmaa riisipuuroa ei syödä suolaisena ruokana kuten meillä, vaan sokerilla ja ties millä maustettuna makeana jälkiruokana. Olisiko siitä siirtynyt sitten piirakan täytteeksi?

      Poista
  2. Joskus tainnut reseptiin törmätä. Mielenkiintoinen

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa mielenkiintoisalta, menee kokeiluun.....italialaisiin resepteihin olen törmännyt, mutta syönyt vain kahviloissa. Ne ovat olleet tosi hyviä.
    nami-hiiri

    VastaaPoista
  4. Moi.
    tuota piirakkaa vois kyllä kokeilla.Ainakin erilainen kahvileipä.Hyvää Naistenpäivää .

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa erikoiselta,mutta tykkään siitä riisipuurokermajälkkärisotkusta..tätäkin siis varmasti nautinnolla söisin:)

    VastaaPoista