sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Spelttipuuro


Salaisen leivontaystävän kierroksella 37 oli tammikuun paketissa mukana spelttihiutaleita. Spelttihän on vehnää ja ajatus vehnäpuurosta kuulosti minusta hieman oudolta. Päätin kuitenkin antaa hiutaleille mahdollisuuden ja onneksi näin tein, spelttipuuro on nimittäin todella hyvää. Puuron maku on jotenkin pähkinäinen ja koostumuskin hieman rouheisena miellyttää ainakin minua. Suosittelen! Mitään pikaruokaa tämä toki ei ole, mutta sopii mainiosti rauhalliseeen viikonloppuaamuun. Tällä kerralla söin puuroa mansikkasurvoksen kanssa, mutta myös voisilmä sopii sen kaveriksi erinomaisesti.


 Spelttipuuro

1 litra maitoa
3-3,5 dl Birkkalan Isoja Spelttihiutaleita
n. 0,5 tl suolaa

Kuumenna maito kiehuvaksi ja sekoita hiutaleet maitoon.
Hauduta puuroa noin 40 minuuttia miedolla lämmöllä, sekoita aina välillä.
Lisää suola lopuksi.


 

1 kommentti:

  1. Moi.
    Empä ole koskaan syönyt spelttipuuroa,mutta eihän tyo vaikea olisi valmistaa.Jos vaikka kokeilisi.

    VastaaPoista