keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Pakastimen tyhjennystä osa II

Viime päivät ovat menneet niin tiiviisti töissä ja muuttoa varten pakatessa, että keittiössä ei ole paljon muuta ehtinyt kuin keittää kahvia. Tänään kuitenkin päätin, että pakastimesta löytyneet pari vuotta vanhat vadelmat saavat muuttua hilloksi ja siirtyä jääkaappiin. Kaupan hilloissa on ihan järkyttävän paljon sokeria (monesti enemmän kuin itse marjoja), joten omatekoinen on siinä suhteessa huomattavasti parempi vaihtoehto. Lisäksi hillon tekeminen pakastemarjoista hillo-marmeladisokerin avulla on todella helppoa.


Vadelmahillo

1 kg pakastevadelmia
1 pkt Hillo-marmeladisokeria (Dansukker)

Anna marjojen sulahtaa hieman ja laita ne sitten kattilaan sokerin kanssa. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi (sekoita välillä) ja anna kiehua muutama minuutti (sekoita välillä). Kuori vaahto pinnalta ja kaada hillo kuumennettuihin purkkeihin (kylmään purkkiin kaadettaessa on vaara, että lasi rikkoutuu). Sulje purkit napakasti. Säilytä jääkaapissa.

Hillopurkkien taustalla ihanat ystävältä saadut syksyn väripilkut
 

Katsotaan jos tämä hillo löytäisi lopullisen tarkoituksensa loppusyksyn aikana täytekakusta. Vadelma-kermakakku on aina ollut suosikkini. Hillo sopii muuten lempijäätelöannokseenikin, nimittäin vadelmamelbaan. Vaniljajäätelön, vadelmahillon ja persikan liitto on taivaassa solmittu. Päälle vielä vähän kermavaahtoa ja makunautinto on täydellinen.

Huomenna vielä keittiön pakkaaminen ja ensi viikolla onkin sitten jo muutto edessä.
 
 

1 kommentti:

  1. Moi.
    Siinäpä nopea hillo ja kyllä sille varmaan käyttöä löytyy,kaksospyhätki tulossa viikon päästä.

    VastaaPoista