keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Pientä pintaremonttia osa 1

Toisesta silmäleikkauksesta selvitty kunnialla. Leikkaus meni hyvin, nyt toipumista ja kuukauden kuluttua selviää sitten lopullinen tilanne näön suhteen. Sain väliaikaiset lukulasit, joten tilanne on jo viimeistä kuukautta huomattavasti parempi. Tämä teksti on kuitenkin vielä haamukirjoittajani kirjoittama (iso KIITOS siskolle!).

Olen jo aiemmin blogissani viitannut remonttiin, tässä vähän enemmän siitä aiheesta. Muuttaessamme uuteen kotiimme totesimme, että makuu- ja työ-/vierashuoneen pintoja on syytä uusia. Kummassakin huoneessa oli vanhat laikukkaat maalilla korjaillut lasikuitutapetit sekä epämääräisen näköiset katot. Päätimme, että remontti on helpointa tehdä, kun huoneet olivat vielä tyhjillään. Alkuperäisenä tavoitteena oli maalata huoneiden katot ja tapetoida seinät. Matkan varrella tavoitteisiin lisättiin listojen ja verhotankojen vaihtaminen.

Laadunvalvoja Iita

Työ aloitettiin kattojen maalauksella. Sisareni oli aiemmin kertonut, että rapattu katto on kätevä ruiskumaalata. Tuttujen ja kylänmiesten epäilyistä huolimatta päädyimme tähän vaihtoehtoon. Työ aloitettiin hankkimalla sopiva ruisku (Biltemasta) ja ruiskumaalaukseen soveltuva kattomaali. Lattia, ikkunat ja ovet suojattiin huolellisesti suojapaperilla. Tämän jälkeen katto ruiskutettiin kahdesti. Työ sujui nopeasti, oli helppoa ja lopputulokseen voi olla tyytyväinen.
Tapetointia hankaloitti huoneiden seinien ja nurkkien vinous sekä makuuhuoneen kuviotapetin lievästi vaikeahko kohdistaminen. Kuitenkin jo tasoitetapetin seinälle laitto paransi seinien ulkonäköä huomattavasti. Makuuhuoneen väriksi oli valittu sininen. Ikkunaseinä tapetoitiin herkällä maalaisromanttisesti kuvioidulla tapetilla ja muut seinät sävyyn sopivalla vaaleansinisellä tapetilla. Huoneen ilme viimeisteltiin uusilla lattia- ja kattolistoilla sekä vanhaa huomattavasti "kevyemmällä" verhotangolla. Mitäs pidätte lopputuloksesta?

Makuuhuoneen nurkka ennen ja jälkeen

Tyyne totesi makuuhuoneen hyväksi.

2 kommenttia:

 1. Moi.
  Kiva kun leikkaus onnistui.
  Huoneista on tullu kuin uudet,tapettien ja maalin ansioista.Iita ja Tyynekin ihmettelevätmuutosta.
  Eiku joulua odottamaan.

  VastaaPoista
 2. Varsinkin makuuhuoneen muodonmuutos tosiaan on huikea, kun lähtötilanne oli niin kamala. "Ennen" kuvasta ei valitettavasti näin miten tapettia ja kattoa oli "korjailtu" maalaamalla sinne tänne alkuperäisestä erivärisiä laikkuja. Hitaastihan tuo remontti eteni, mutta olen kyllä lopputulokseen tyytyväinen :)

  VastaaPoista