perjantai 25. joulukuuta 2015

Suklaaenkeleitä

Posti toi minulle jo tovi sitten salaisen leivontaystävän "porkkanan" eli enkelimuotin. Kun sitten päätin tehdä jouluksi suklaajuustokakun, oli selvää, että enkelimuottia täytyy kokeilla kakun koristeiden tekemiseen.

Ajattelin, että kerrankin teen homman oikein kunnolla eli temperoin suklaan, olihan lämpömittarikin jo kaivettu esille kinkkua varten. Pienin siis 100 g valkosuklaata pieneen kattilaan ja laitoin kattilan miedolle lämmölle. Kun suklaa oli sulanut ja sen lämpötila näytti 40 astetta, nostin kattilan astiaan, jossa oli kylmää vettä. Sekoittelin hetken suklaata, että se jäähtyisi nopeammin ja kun lämpömittari näytti 26 astetta, nostin kattilan uudestaan hellalle ja lämmitin suklaan 29 asteeseen.

Koko homman vaikein osuus oli saada suklaa siististi muotin koloihin (pursotin voisi ehkä auttaa tässä). Sitten vuorokausi jääkaapisssa ja lopputuloksen näette alla. (Enkelien lopullinen käyttökohde löytyy täältä.)

Valkosuklaaenkelit


4 kommenttia:

 1. Hei
  Kivat muotit tehda vaikka mitä,mutta miksi suklaa pitää sulattaa ja lämmittää useamman kerran eikö kerta riitä
  Lopputulos oikein kaunis .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon lämmittämisen ja jäähdyttämisen tarkoitus kai olisi tehdä suklaasta kauniin kiiltävää ja säilyttää väri oikeana ettei se harmaannu. En nyt tiedä onko sillä väliä, kun lopputulos syödään parin päivän sisällä, mutta jos tekisi vaikka suklaakonvehteja lahjaksi, niin silloin se kai olisi tärkeämpää

   Poista
 2. Vähän se ottaa aikaa, mutta on tärkeä temperoida suklaakoristeet, jottei ne harmaannu ikävästi, ennen kuin kakku on syöty!
  Terveisin n-h

  VastaaPoista
 3. Ihana enkelimuotti =)

  T:SLY:si

  VastaaPoista