Mausteinen suklaaperunakakku |
Salaisen leivontaystävän joulukuun paketti |
Kakun tekemiseen liittyi melko monta vaihetta verrattuna vaikkapa Äidin itämaiseen ihmekakkuun, mutta ei mitään erityisen vaikeaa kuitenkaan. Annos vaikutti minusta suurelta, mutta mahtui sitten kuitenkin hyvin ihan normaalikokoiseen kakkuvuokaan.
Mausteinen suklaaperunakakku
200 g jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
200 g tummaa suklaata
200 g huoneenlämpöistä voita
2,5 dl hienoa sokeria
4 keltuaista
70 g hasselpähkinäjauhetta
5 dl vehnäjauhoja
1-2 tl piparkakkumaustetta
1 dl omenatäysmehua
4 valkuaista
Kuori ja paloittele perunat. Keitä kypsiksi, valuta ja survo lämpimänä soseeksi. Anna jäähtyä.
Paloittele suklaa ja sulata se. Anna jäähtyä hieman.
Voitele ja jauhota kakkuvuoka.
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuiaiset voi-sokeri-vaahtoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Lisää seokseen suklaa, perunasurvos, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä omenamehu.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto pienissä erissä varovasti sekoittaen kakkutaikinaan. (Kakkutaikina oli ennen valkuaisvaahtoa mielestäni kovin paksua, mutta valkuiaiset löysensivät sitä mukavasti.)
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 50-60 minuuttia.
Perunaa kakun ainesosana pelkäsin ihan turhaan. Kun taikinaan lisää 200 g tummaa suklaata, niin eipä siinä enää peruna maistu :) Kakusta tuli rakenteeltaan mehevää ja tuhtia, ei niin kuivaa ja murenevaa kuin kuivakakut monesti ovat. Makua on vaikea kuvata, minulle siitä tuli mieleen minttusuklaa, Mies puhui siirapista. Sanoisin kuitenkin, että jos rakastat tuhtia suklaakakkua, niin kokeilemisen arvoinen ohje.
Kakun lisukkeeksi sopii ripauksella kanelia maustettu kermavaahto ja jouluinen kardemummakahvi. |
Hienoja kuvia ja kakku kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta...
VastaaPoistaMoi.
VastaaPoistaJouluisia tarvikkeita,empä olis uskonu,että perunaakin voi käyttää kakkkuun.Mutta ilmeisesti voi.
Ihanaa että Paketti oli mieluinen ja että kokeilit noin nopeasti reseptiä =) Itse mietin että jos tuota kakku ohjetta kokeilisi tässä talven aikana. Seuraavaa pakettia mietin kovasti.
VastaaPoistaT:SLY:si