maanantai 7. joulukuuta 2015

Salaisen leivontaystävän paketista leivottua osa 3: Kardemummakeksit

Totesin piparipurkin tyhjentyneen ja päätin että on aika kokeilla keksiohjetta salaisen leivontaystävän lähettämästä Leivotaan -lehdestä. Koska aika oli hieman kortilla, päädyin piparkakkujen sijaan vaaleisiin kardemummakekseihin. Kaapista ei löytynyt raesokeria, joten keksit koristeltiin erilaisilla strösseleillä. Vähän jännitti mahtavatko strösselit sulaa uunissa mutta onneksi näin ei käynnyt. Kekseistä tuli mureita ja sopivat hyvin kahville kaveriksi. Jään innolla odottamaan SLY:n seuraavaa pakettia. Sitä ennen kuitenkin huomenna toisen silmän leikkaus. Näkemisiin!


Kardemummakeksit


Kardemummakeksit

3,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
0,5dl sokeria
1,5 tl morttelissa murskattua kardemummaa
1 keltuainen
200g huoneenlämpöistä voita
1rkl kylmää vettä

koristeluun 
1 valkuainen
noin 1dl raesokeria

Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita yhteen kaikki taikinan ainekset monitoimikoneessa. Laita taikina muovipussiin ja nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat jauhotetulla alustalla. Paina niistä pikkuleipiä piparkakkumuoteilla. Nosta leivinpaperille. Voitele valkuaisella ja ripota päälle raesokeria. Paista uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia ja anna jäähtyä pellillä.






2 kommenttia:

  1. Moi.
    Oikein hyvän näköisiä keksejä,pitääpä itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Ihania keksejä :P ja tuo strösseli koristelu on hyvä idea.

    T:SLY:si

    VastaaPoista