perjantai 25. joulukuuta 2015

Suklaajuustokakku



Meidän perheessä on kautta aikojen ollut tapana, että jouluna on kahvipöydässä täytekakku. Parhaana (tai pahinpana, ihan kuinka vaan) jouluna taidettiin siskon kanssa syödä kolme kakkua: yksi isän, toinen ädin ja kolmas mummon luona :) Jouluaikahan on myös suklaan aikaa joten tänä vuonna päätin yhdistää nämä kaksi ja tehdä jouluksi suklaajuustokakun.

Suklaajuustokakku sai joulun kunniaksi koristeeksi valkosuklaaenkeleitä ja piparisydämiä

 Suklaajuustokakku
 
4 liivatelehteä
200 g Digestive-keksejä
50 g sulatettua voita
1 levy taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
tilkka vettä tai sitruunamehua

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Murusta keksit (monitoimikone on tässä kätevä, mutta samaan lopputulokseen pääsee myös laittamalla keksit muovipussiin ja hakkaamalla niitä kaulimella). Sekoita keksinmurut voisulaan ja painele seos ohueksi kerrokseksi irtopohjavuoan pohjalle. (Vuoan pohjalle voi laittaa leivinpaperia, sen avulla valmis kakku on helppo nostaa tarjoiluvadille.)
Sulata suklaa.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi yhdessä astiassa.
Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa astiasta.
Sekoita keltuaiset, sokerit ja tuorejuusto kolmannessa astiassa. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen.
Kuumenna vesi tai sitruunamehu, purista ylimääräinen vesi liivalehdistä ja lisää ne kuumaan nesteeseen. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen hämmentäen samalla seosta voimakkaasti.
Lisää kermavaahto tuorejuustoseokseen varovasti sekoittaen.
Lisää valkuaisvaahto tuorejuustoseokseen varovasti sekoittaen.
Kaada seos vuokaan keksinmurupohjan päälle.
Suojaa vuoka kelmulla tai foliolla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
 
Kakku on siitä kätevä, että sen voi hyvin tehdä jääkaappiin jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja se myös säilyy jääkaapissa hyvänä muutamia päiviä, jos ei tule kerralla syödyksi. Olen hieman vähentänyt sokerin määrää alkuperäisestä ohjeesta (siinä sokeria oli 1,5 dl), mutta hyvin on siitä huolimatta kaikille maistunut. (Koristeena käytetyistä valkosuklaaenkeleistä lisää täällä.)
 
 



 

4 kommenttia:

  1. Onpa ihana jouluinen kakku !
    Hauskaa, kun muotille löytyi käyttöä!
    Terveisin nami-hiiri

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä kakku on ollut yksi "luottokakkujani" jo vuosien ajan. Onhan siinä vähän näpräämistä noiden kaikkien vaiheiden kanssa, mutta vaiva kyllä palkitaan, on se vaan niin hyvää. Yleensä olen kovin laiska tuon koristelun kanssa, mutta nyt innostuin kun sain tuon enkelimuotin

      Poista
  2. Moi.
    Hyvin jouluinen kakku ,mutta enkeleitä en raskis syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkelit maistui oikein hyvältä, piparisydämet sen sijaan vettyi hieman vuorokaudessa

      Poista