perjantai 22. tammikuuta 2016

Härkäpapupasta alla bolognese


Härkäpapupastaa alla bolognese




Jossain vaiheessa viime vuonna kiinnostuin härkäpavuista. Syksyllä luin uutisen markkinoille tulevasta härkäpapupastasta, jossa 40 % vehnäjauhoista on korvattu härkäpapujauhoilla. Tämän ansiosta pasta on perinteistä huomattavasti proteiini- ja kuitupitoisempaa. Kun sitten törmäsin kaupassa tähän tuotteeseen, niin pakkohan sitä oli ostaa kokeiltavaksi. Tänään päätin tehdä oman versioni bolognese-kastikkeesta (eli tomaattisesta jauhelihakastikkeesta) ja testata tätä härkäpapupastaa.

Yhtään ei tuote hävinnyt perinteiselle pastalle. Tottapuhuen, jos en olisi tiennyt, että kyseessä on härkäpapupasta, niin yhtään en olisi epäillyt pastan "aitoutta". Pastan rakenne ja maku vastaavat täysin perinteistä pastaa, ainoastaan väri on keitettynä hieman ikävän harmaa. Ehkäpä valmistaja voisi alkaa värjätä pastaa pinaatilla tai punajuurella tai millä näitä perinteisiäkin pastoja oikein värjätään.

Suosittelen lämpimästi!



Härkäpapupastaa bolognese-kastikkeen kanssa
 n. 3 annosta

400 g naudan jauhelihaa (10 %)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
3 rkl ruokaöljyä
n. 300 g paseerattua tomaattia
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
pippuria maun mukaan
1-2 dl vettä

Härkäpapupastaa
(Kesäkurpitsaa)
Grana Padano -juustoa (tai parmesaania)

Kuori sipulit ja porkkana. 
Pilko sipulit pieniksi ja kuullota osassa öljyä kunnes ovat kypsiä. Huomaa, että sipuleita ei ole tarkoitus ruskistaa, vaan hauduttaa ne miedolla lämmöllä ihanan pehmeiksi ja makeiksi.
Raasta porkkana hienoksi raasteeksi.
Ruskista jauheliha lopussa öljyssä. Mausta jauheliha kurkumalla, suolalla ja pippurilla.
Laita jauheliha, sipulit, porkkanaraaste ja paseerattu tomaatti kattilaan. Lisää vettä tarpeen mukaan ja anna hautua kypsäksi. Jos on kiire, niin kastike kypsyy samassa ajassa kun keität pastan, mutta mikään ei estä hauduttamasta kastiketta vaikka kokonaisen tunnin, maku syvenee, kun kastike saa muhia miedolla lämmöllä kannen alla.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoile kastikkeen kanssa.
Raasta päälle runsaasti Grana Padano -juustoa tai parmesaania.


Keventäjä tai karppaaja korvaa pastan osin tai kokonaan kesäkurpitsalla. Maistuu muuten todella hyvältä tämän kastikkeen kanssa!
 

2 kommenttia:

  1. Hei.
    Mistäs tälläistä härkäpapupastaa saa ostaa,en ole törmännyt tämän nimiseen.Kyllä voisin kokeilla ruokaa ,tämä sopisi mulle muutenki.

    VastaaPoista
  2. Ruohonjuuri-kaupasta minä sitä ostin, löytyy ilmeisesti myös niiden verkkokaupasta www.ruohonjuuri.fi. On kaiketi ihan uusi tuote, joten en tiedä kuinka laajasti sitä saa muualta, toivottavasti löytää tiensä tavan kauppoihinkin

    VastaaPoista