Pastettua ahventa valkoviinikastikken kanssa |
Paistettua kalaa ja valkoviinikastiketta
Kuha- tai ahvenfileitä, 150 - 200 g syöjää kohti
Vehnäjauhoja
Suolaa
Voita
Kastike:
1,5 dl vettä
0,5-1 kalaliemikuutiota
1 dl kuivaa valkoviiniä
2 dl ranskankermaa
Valkopippuria
(Suolaa)
2 rkl pehmeää voita
1 nippu ruohosipulia
Tee ensin kastike ja mahdolliset lisukkeet valmiiksi ja paista kalat vasta viimeiseksi juuri ennen ruokailua.
Laita vesi, liemikuutio, ranskankerma ja suurin osa viinistä kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta noin 10 minuuttia. Mausta hippusella jauhettua valkopippuria ja lisää loput viinistä. Vatkaa pehmeä voi kiehuvan kuuman kastikkeen sekaan. Lisää hienonnettu ruohosipuli. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Laita noin 1 dl vehnäjauhoja syvälle lautaselle ja sekoita joukkoon kaksi teelusikallista suolaa. Kääntele kalafileet kevyesti jauhoissa ja paista voissa keskikuumalla lämmöllä kypsiksi (ohuet fileet kypsyvät parissa minuutissa, paksut tarvitsevat vähän kauemmin).
Tarjoa keitettyjen perunoiden tai parsakaalin kanssa.
Alkuperäisessä ohjeessa neuvottiin käyttämään kokonainen kalaliemikuutio, minä käytin vain 3/4 kuutiosta eikä kastike todellakaan kaivannut enempää suolaa.
En yleensä ole kovin suuri kastikkeiden ystävä, normaalisti söisin paistetun kalan ilman kastiketta, mutta tämä kastike yllätti kyllä positiivisesti. Ja mikä parasta, kastike ei maistunut pelkästään kalan kanssa, vaan sopi erinomaisesti myös keitetylle parsakaalille.
Ja tältä annos näytti omalla lautasella |
Moikka.
VastaaPoistaHerkullisen näköistä,kyllä ahven on yhtä hyvää kuin kuha,ehkä parempaa minun mielestäni.