Kaikki alkoi Facebookin mainoksesta. Mainoksessa oli erivärisiä sokerimassoja, toinen toistaan upeamman värisinä. Kuvan nähtyäni päätin, että ainakin kokeilen sokerimassaa kakun kuorrutteena. Marsipaanimassaa en ole koskaan edes harkinnut, koska en pidä sen mausta.
Netin ihmeellisestä maailmasta löytyy paljon ohjeita sokerimassan käsittelyyn. Päätin aloittaa varovaisesti, en kuorruttamalla isoa täytekakkua sokerimassalla, vaan tekemällä siitä kakunkoristeita, ruusuja. Ensimmäiseksi täytyi tietysti suunnata kauppaan hakemaan tarvikkeita: itse massaa ja ns. muotoilukyniä.
|
Sokerimassakukkien valmistukseen tarvittavia aineita ja välineitä |
Massan käsittely oli periaatteessa suhteellisen helppoa, se kauliutui nätisti eikä varoitteluista huolimatta tarttunut alustaan. Mutta massan muodonmuutos kauniiksi kukkasiksi ei sitten ollutkaan niin helppoa.
|
Ensimmäinen yritys ei mennyt ihan nappiin |
Ensimmäisellä yrityksellä kaulitsin massan aivan liian ohueksi ja yritin tehdä ruusuista liian isoja. Mutta yrityksen ja erehdyksen metodilla työ eteni ja vaikka lopputulos ei ehkä ruusuja muistuta, niin ehkä nuo sentään kukkasiksi tunnistaa, vai mitä sanotte?
|
Sokerimassakukat kuivumassa folioalustalla |
Ja nyt kun koristeet on valmiina, niin seuraavaksi täytyy tietysti tehdä pieniä leivonnaisia, jotka kuorrutan massalla. Mutta siitä lisää myöhemmässä postauksessa.
Netistä löytyy googlaamalla ihan hirveästi erilaisia ohjeita, esim. kukkasten tekoon. Ja ei varmaan haitanne, vaikka ohje onkin marsipaanille. Olet sinä ainakin pidemmälle päässyt tässä hommassa kuin minä. :)
VastaaPoistaSeuraavaksi olisi tarkoitus tilata netistä sellainen kukkamuotti, jos sen avulla tulisi paremman muotoisia lehtiä
PoistaMoi.
VastaaPoistaEipä niitä varmaan eka kerralla opikkaan,vaatii harjoittelua.mutta kyllä noista ruusun tunnistaa.
Niin, tämä tosiaan oli ensimmäinen kerta kun tuota sokerimassaa kokeilin, eikös sitä sanota, että harjoitus tekee mestarin
Poista