sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Straccotto (ilman sienikastiketta), osa 2

Lauantain kokkailun tuloksena syntyi ylikypsää naudanpaistia (straccotto) enemmän kuin yhdelle aterialle tarvittiin. Jalostin siitä sunnuntaille karppiversion lihatortilloista. Tortillat ovat yleisesti ottaen erittäin kätevää ruokaa, koska jokainen ruokailija voi itse päättää mitä haluaa annokseensa laittaa. Cosmopolitan-salaatin lehdillä voi mainiosti korvata perinteiset jauhotortillat, jolloin ruoka sopii hyvin karppaajallekin. Täytteiden valintaa rajaa vain mielikuvitus, alla on kuvattu minun valintani.
Karppitortilla lihatäytteellä
 Karppitortillat lihatäytteellä

Lihatäyte:
Kypsää naudanpaistia
Sipulia
Öljyä

Guacamole:
Kypsä avokado
Tomaatti
(Sipuli)
Suolaa
Mustapippuria

Tarjoiluun:
 Tomaattia
Kurkkua
Kiinankaalia
Tacokastiketta
Kermaviiliä
Juustoraastetta
Cosmopolintan-salaattia
(Jauhotortilloja)

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi.
Laita öljy ja sipulit paistinpannuun ja anna muhia miedolla lämmöllä.
Lisää liha sipuleiden sekaan lämpenemään.

Ota avokadon liha kulhoon ja muussaa se haarukalla tai sauvasekoittimella.
Lisää pieneksi pilkottu tomaatti (ja halutessasi sipuli).
Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko lisäkekasvikset pieneksi kuutioiksi.

Kasaa Cosmopilitan salaatin lehdelle lihatäytettä, guacamolea, kasviksia, kastikkeita ja juustoraastetta, kääräise kasaan ja nauti :) Nämä täytteet maistuvat myös perinteisten jauhotortillojen kanssa, jos kaikki seurueesta eivät karppaa.

3 kommenttia:

  1. MOIKKA.
    Näyttää niin kevyeltä ja herkulliselta, että pitäis varmaan itsekin ruveta kokkailemaan .Lihan vois varmaan vaihtaa vaikka kalapuikkoihin,jos lihaa ei olisi saatavilla.

    VastaaPoista
  2. Kyllä, kaikki käy. Ja jos ei kypsää lihaa satu olemaan jääkaapissa, niin jauheliha tai kanasuikaleet kypsyy nopeasti.

    VastaaPoista