torstai 14. tammikuuta 2016

Snickerspiirakka

Toinen salaisen leivontaystäväni lähettämä "suklaaohje" oli snickerspiirakka. Vierailu kotipuoleen tarjosi hyvän tilaisuuden kokeilla tätä ohjetta. Jotenkin tuntui hieman hämmentävältä leipoa suklaapiirakkaa, johon ei itseasiassa tullut yhtään suklaata, mutta rohkeasti ryhdyin siskon ja äidin kanssa toimeen. Kannatti olla rohkea sillä piirakasta tuli erittäin hyvää. Jopa niin hyvää, että sokeria välttelevä äitini otti kakkua toisenkin palan :)

Snickerspiirakka

Snickerspiirakka


100 g voita
1,75 dl (vahvaa) kahvia
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1,5 kananmunaa (tai 2 pientä)

Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
n. 2 dl suolapähkinöitä

Mittaa kattilaan kahvi ja voi. Kiehauta ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
Mittaa kuiva-aineet kulhoon ja sekoita. Lisää rasva-kahviseos kuiva-aineiden sekaan.
Vatkaa munat puuhaarukalla taikinaan.
Vuoraa n. 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Jäähdytä kakku.
Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes seoksesta tulee kinuskia.
Rouhi suolapähkinät ja lisää kinuskiin.
Kaada kinuski jäähtyneen kakun päälle.

Laitoin taikinaan vain yhden kananmunan, koska munat olivat suuria ja taikina oli muutenkin todella löysää. 15 minuutin paistoaika ei riittänyt, vaan kakku oli uunissa noin 25 minuuttia. Kyseessä ei kuitenkaan mielestäni ole sellainen mutakakku-tyyppinen kakku, jonka täytyy jäädä keskeltä lähes valuvaksi. Ohjeessa oli vielä maininta, että kakun voisi nauttia vaniljajäätelön kanssa, mutta hyvää tämä oli kyllä ihan sellaisenaankin. Kinuskiin voisi ehkä ripauttaa hyppysellisen suolaa, jos suolapähkinät eivät ole kovin suolaisia. Miettiin siskon kanssa myös, että kakun päälle voisi ehkä laittaa sulatettua suklaata vaikka koristeraidoiksi, onhan kyseessä sentään snickerskakku :)

 Äidin kaapista löytyi tällainen ihastuttava keittiöpyyhe. Voisikohan tästä tehdä vaikkapa taulun? Otan mielelläni vastaan jonkun hyvän tuunausvinkin.



6 kommenttia:

  1. Vaoo.
    Näyttääpä se herkulliselta,ja suolapähkinät tuntui oudoilta makean kanssa,mutta kun niitä maistoi,tuntui kuin ne olisi aina siihen kuuluneetkin .

    VastaaPoista
  2. Oooohhhh! *kuolausta* Näyttää niin syntisen tahmaisen valuvan ihanalta, että tuon on pakko olla hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo valuva kinuski antaa kyllä kakun ulkonäköön oman säväyksensä :D

      Poista
  3. Ihanaa että kokeilitte reseptiä =) itse kehittelin tuon 2reseptistä kun töissä tehtiin eripohjalla. Mokkapala pohja (Red Dragonilta saatu ohje) sekä kinuski (joka nyt helppo keittää). Uuneissa eroa siksi varmaan piti paistaa pitempään, itsellä riitti tuo 15min ja riippuu tietysti minkä kokoinen kakkuvuoka että miten paksu pohja. Sillä pellillinen eli tuplataikina paistuu myös 15min :D Itse kun tätä teen tekisi mieli kokoajan ottaa pala ;) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja kinuskista voi keitellä paksumpaakin jotta pysyy "paremmin" kakun päällä =)

      Poista
    2. Minusta sekä pohjan että kuorrutuksen ohjeet oli oikein hyvät ja sopivat yhteen. Tuo kinuskin keittäminen oli minulle ihan uutta, joten voi olla että hätäilin hieman, mutta tietty kuorrute jähmettyy kyllä heti kun jäähtyy vähän

      Poista