lauantai 10. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku numero 10: vielä ehtii villasukat


Minä olen viettänyt tämän syksyn aikana monen monta tuntia junassa. Lukemisen sijaan olen tällä kertaa neulonut, päätin nimittäin, että tämän vuoden joululahjapaketeista löytyy villasukkia.

Esimerkiksi Novitan nettisivuilta (täältä) löytyy toinen toistaan upeampia sukkaohjeita. Ja jos haluaa päästä helpolla, niin monet uusista langoista on värjätty niin, että yhdestä langasta tulee valmiita raitoja tai kuvioita, ei enää sotkeutumista moneen lankakerään eikä varsinkaan niin paljon langanalkujen ja -loppujen päättelyä.


Yllä olevassa kuvassa oikealla olevat raitasukat on neulottu Novitan 7 Veljestä Raita langasta, väri tosin taitaa olla viime vuoden mallistosta. Vasemmalla olevien harmaiden sukkien raidat on neulottu samasta langasta, muuten sukkiin on käytetty harmaata sukkalankaa. Molempien ohjeena on käytetty (hieman mukaillen) Novitan perusohjetta.

Keskellä olevat sydänkuvioiset sukat on neulottu Novitan Nalle langasta, kuviolankana tosin käytin muuta kaapista löytynyttä samanpaksuista lankaa. Ohje löytyy täältä.


Ylläolevat sinisävyiset sukat on neulottu Novitan 7 Veljestä Polaris langasta ja puna-vihersävyiset 7 Veljestä Joulu langasta. Aikuisten sukissa on käytetty samaa peruohjetta kuin ylemmän kuvan sukissa.

Ohjeita vauvojen sukkiin löytyy esimerkiksi täältä. Kuvassa olevat sukat on neulottu "Punaiset paksut sukat" -ohjeella.

1 kommentti: