Punaisia puolukkamarmeloita |
Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille!
Salaisen leivontaystävän marraskuun paketissa oli mukana tyrnimarmeloiden ohje. Päätin tehdä tyrnimarmeloiden lisäksi myös puolukkamarmeloita, kun asiaan ryhdyin :) Marmeladikarkkien tekeminen on ihan superhelppoa, hyydyttämiseen käytetään agar-jauhetta, makuaineeksi mehua ja sokeria.
Keltaisia tyrnimarmeloita |
Marmelot ennen sokerikuorrutusta |
Tyrnimarmelot
250 g hienoa sokeria
2 dl vettä
0,5 dl vahvaa tyrnimehua
7 g agar-jauhetta
(0,5 tl sitruunahappoa)
(hienoa sokeria marmeladien koristeluun)
Kuumenna vesi, sokeri ja mehu kattilassa kiehuvaksi (ei haittaa vaikka kiehuisi hetken, kunhan sokeri sulaa).
Lisää sitruunahappo, jos käytät sitä.
Ripottele agar-jauhe kattilaan vähän kerrallaan ja sekoita samalla huolellisesti. Keitä seosta kaksi minuuttia.
Kaada seos laakeaan astiaan hyytymään (esim. yön ajaksi). Astia kannattaa vuorata leivinpaperilla tai kelmulla.
Kumoa hyytynyt marmeladi leikkuulaudalle ja leikkaa siitä haluamasi kokoisia paloja. (Tai ota muoteilla erilaisia kuvioita.)
Anna marmeladien kuivahtaa ja kierittele sokerissa.
Kiitos siskolle muoteista :) |
Puolukkamarmeloita saat korvaamalla tyrnimehun vahvalla puolukkamehulla. Seosta kannattaa maistaa ennen agarin lisäämistä, jos sokeri tuntuu peittävän mehun maun, niin lisää mehua. Tärkeää: lisää agar-jauhe vähän kerrallaan ja sekoita kunnolla. Muuten marmeladiin voi tulla agar-klimppejä. Ja vielä viimeiseksi, valmiiksi leikattujen makeisten pinnan kannattaa antaa kuivahtaa rauhassa, muuten koristesokeri sulaa kosteaan pintaan. Vaarallista tämä ei ole, mutta vaikuttaa makeisten ulkonäköön.
Marmeloiden pitäisi säilyä muutamia viikkoja, joten näitä voi jo hyvin alkaa valmistaa jouluksi.
Erittäin hyvä postaus, onnistuneet makeiset!
VastaaPoista(Olisitpa Lf -jäsen Ü, joulukuun haaste on juuri makeiset !)
Kiitos. Tein tuossa aiemmin vaahtokarkkeja, nämä oli niihin verrattuna superhelppoja vaikka ei nekään mitenkään vaikeita olleet
PoistaIhania!!! <3 t. ystäväsi
VastaaPoistaKiitos :) Ja minua ilahduttaa suuresti ettei näissä ole edes mitään väri- tms. aineita, väritkin ihan suoraan tyrnistä ja puolukoista
PoistaMoi.
VastaaPoistaMistä saa agar-jauhetta?.Ovat jouluisia suupaloja.