tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku numero 20: saippuaa


Eilen vietettiin laatuaikaa äidin ja siskon kanssa ja tehtiin saippuaa :) Tässä lajissa mielikuvitusta voi käyttää mielin määrin kunhan vaan noudattaa muutamia perussääntöjä.
 

Saippuanteko aloitetaan pienimällä saippuamassa pieniksi kuutioiksi. Tämän jälkeen massa sulatetaan mikrossa. Sulaminen tapahtuu varsin nopeasti, joten sellaiset 15-30 sekunnin pätkät ovat sopivia. Massaa voi välillä sekoittaa, että se sulaa tasaisesti. Ohjeissa kehoitettiin sulattamaan väriaines erikseen ja sekoittamaan sitten saippuamassaan, mutta saippuamassa jähmettyy niin nopeasti, että tämä oli hieman haastavaa. Niinpä päädyimmekin sulattamaan saippuamassan ja väriaineen samassa astiassa.

Sulaan massaan voi halutessaan sekoittaa tuoksuaineita ja sitten se kaadetaan nopeasti muotteihin jähmettymään. Muotteihin voi halutessaan laittaa koristeita, meillä oli käytössä muovikukkia (punaiset saippuat), kuivattuja glögimausteita (oranssit saippuat) ja kuivattuja laventelinkukkia (violetit saippuat).


Saippuoiden annetaan jähmettyä viileässä hetken aikaa ja sitten ne ovat valmiita käytettäviksi tai pakattavaksi lahjapakkauksiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti