sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku numero 4: englantilainen joulukakku

Englantilainen joulukakku
Olen jo aiemmin kertonut, että olen vankkumaton kuivakakkujen ystävä. Niitä on helppo tehdä ja yhdestä kakusta riittää isommallekin joukolle. Kakun (tai osan siitä) voi myös pakastaa eli näitä voi jouluksikin leipoa jo hyvissä ajoin. Englantilainen joulukakku on tietysti joulun klassikko. Konjakki antaa kakkuun hienostuneen maun ja lisäksi kakussa on runsaasti makua antavia "sattumia". Sattumina voi käyttää erilaisia pähkinöitä(esim. hasselpähkinöitä tai saksanpähkinöitä), sukaatteja, coctailkirsikoita, rusinoita tai muita kuivattuja hedelmiä (vaikkapa aprikooseja). Minä tein kakun kaapintyhjennysperiaatteella ja kaapista löytyi vajaa rasia sukaatteja, valmiiksi kuorittuja pistaasipähkinöitä, pähkinäsekoituspussin pohjat sekä rusinoita. Jotain punaista (ehkäpä niitä coctailkirsikoita) kakku kyllä kaipaisi joulun kunniaksi :)

Englantilainen joulukakku

250 g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
yhteensä 5 dl kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä, manteleita, säilöttyjä kirsikoita, sukaatteja (pilkottuna / rouhittuna)
0,25 dl konjakkia
0,25 dl omenamehua
4,5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Lisää konjakki ja omenamehu hedelmien ja pähkinöiden sekaan. Anna maustua jonkin aikaa.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri.
Lisää munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.
Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää seos voi-sokeri-muna-seokseen.
Lisää lopuksi hedelmä-pähkinäseos liemineen taikinaan.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.
Paista 200 asteessa noin 50-60 minuuttia.
(Varo paistamasta liikaa, ettei kakku kuivu.)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti