torstai 15. joulukuuta 2016

Joulukalenterin luukku numero 16: hyasintit


Nyt on hyvä hetki laittaa hyasintti-istutukset kuntoon, niin ne kukkivat sopivasti jouluksi. Hyasintti on yksi suosikkikukistani joulun aikaan, sen tuoksu vaan on niin ihana. Hyasintti on tarpeiltaan vaatimaton kukka, se pärjää vähässä mullassa tai jopa ihan ilman multaa vesi-istutuksessa. Istutusastiaksi käy periaatteessa mikä tahansa kuppi tai kippo, edes reikää ei tarvita pohjassa, koska hyasinttia kastellaan erittäin vähän.

 
Minä ostin kirpputorilta pari kaunista lasia ja tein niihin vesi-istutukset. Se käy helposti, otetaan istutusruukku pois, irrotetaan mullat kukan juurista (tämä käy näppärästi, kun ravistelee hyasinttia kevyesti roskiksen päällä) ja lopuksi huuhdotaan juuret viileällä vedellä. Sitten vaan laitetaan kukka haluttuun astiaan niin, että juuret ovat vedessä, mutta HUOM. sipuli ei saa koskettaa vettä. Kannattaa siis valita sellainen astia, että kukkasipuli ei putoa sinne kokonaan.

Hyasintissa on uskomattoman kauniit juuret, jotka korostuvat vesi-istutuksessa. Olettekos muuten huomanneet, että erivärisissä hyasinteissa on eriväriset sipulit?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti